facebook
logotype
deco

Oldalainkat 2 vendég és 0 tag böngészi

img1
img2
img3
img4
img5
img6

Sz7 - "Apává válni" - sajátélményű műhely férfiaknak

Csütörtökön, május 9-én este hat órakor a Gondviselés Segélyszervezet játszóterén a csicsergő gyerekhangokat mély férfi hangok váltották fel. Megtört a jég: az első öt bátor apuka összegyűlt és szabadon beszélgettek az apaságról, a családról, a gyerekvállalásról.

Bár nem illett volna ott lennem, de piciny gyerek mozgékonysága szükségessé tette a játszótéri játékok használatát, így akarva-akaratlanul belehallgathattam (engedelmükkel:)) a beszélgetésbe. A gyerekvállalás szépségéről, gyönyörűségéről, de nehézségeiről is szó esett. Örökzöld tanulságok is megfogalmazódtak, melynek értelmében a családban mindig az apáé a végszó, éspedig: Igen Drágám!...

Könyvek is felvetésre kerültek, melyek taglalják az apai szerepkört, hiszen a jelenlevők szerint az apának is fontos szerepet kell vállalnia a gyerek nevelésében és ez a szerepe nem merülhet ki csupán az anyagiak előteremtésében és biztosításában, hanem igen is kell együtt lenni, együtt játszani a gyerekkel. Emellett pedig természetesen nem kis feladat elé támasztja az apát a gyerek meglepő kérdései is, melyekre olykor nem is olyan könnyű válaszolni.

A beszélgetés vége fele bekapcsolódtak az anyukák is és megjelentek a csöppségek. Apák csúszdáztatták kicsinyeiket és könnyed beszélgetések szövődtek. Jó volt az együttlét és remélhetőleg a következő apaklubos találkozóra már több apa is be fog kapcsolódni. Ez úton is köszönjük a vállalkozókedvű, kezdeményező és lelkes apukáknak, hogy felvállalták ezt a nemes feladatot és a segítségünkre voltak, vannak a gondviseléses apaklub életre hívásában.