facebook
logotype
deco

Oldalainkat 1 vendég és 0 tag böngészi

img1
img2
img3
img4
img5
img6

Sz7 - "Család születik" - sajátélményű csoport várandós pároknak

Május 7.-én, kedden 18 órától a soron következő programunk a „Család születik”, saját élményű csoport várandós pároknak volt, melyet Gergely Erzsébet bába és dúla vezetett. A 11 fős kiscsoportos beszélgetésen, várandós párok, kisgyermekes anyukák, és még családalapítás előtt állók is részt vettek.

Erzsike nagy tudásának és hozzáértésének köszönhetően a beszélgetés nagyon izgalmasnak, érdekesnek, elgondolkodtatónak és tartalmasnak bizonyult. Ez abból is meglátszott, hogy a több mint két órás beszélgetésnek alig sikerült pontot tenni a végére, mert folyton jövő a kérdések, élmények, tapasztalatok megosztása gátat szabtak neki.

 

Mitől lesz család, a család? Tevődött fel a kérdés. Erzsike szerint, a család a gyermek születésével együtt születik meg. A magyar nyelv is pontosan megfogalmazza, mert gyermekáldás előtt úgy hangzik a kérdés, hogy „hogy van a feleséged/férjed?”, vagy „hogy van a párod?”, míg a gyermek jövetele után, „hogy van a családod?”.

Továbbá szó volt arról, hogy a kilenc hónap alatt ideje van az édesanyának és édesapának felkészülni a gyermek jövetelére, az áldásra. Érdekes volt látni, hogy a különböző szakaszban levő várandós anyukák és velük együtt az apukák is hogyan vélekednek magáról az állapotról, a gyermekük születése utáni időszakról.

A beszélgetés alatt hangsúly fektetődött a várandósság és a szülés ideje alatti lélek és szellem figyelembevételére és fontosságára is.

Köszönjük Erzsikének, hogy immáron sokadjára ellátogatott hozzánk és hatalmas élettapasztalatából, véghetetlen és sokoldaló szakmai tudásából elcsiphettünk egy pár hasznos információt.