facebook
logotype
deco

Oldalainkat 8 vendég és 0 tag böngészi

img1
img2
img3
img4
img5
img6

SZ7 - "De Anyu!" - könyvbemutató

Hétfőn, május 6-án este, a Berde Mózes Unitárius Gimnázium Balász Ferenc díszterme adott otthont Fóris-Ferenczi Rita DE ANYU! című könyvbemutatójának. A bemutató nem mindennapinak ígérkezett, hiszen a könyv írója mellett a szereplők is jelen voltak.

Andrási Benedek lelkész-vallástanár, a gimnázium aligazgatója, a Fóris-Ferenczi család közeli barátja sok olyan körülményre és pillanatra is rávilágított háttér információkkal felvértezett kérdései révén, melyek olykor még magukat a főszereplőket is mosolyra vagy éppen kacajra késztette.A közel 130 érdeklődő jelenlétében a családi krónikának is beillő mű szerzője ízelítőként több részletet is felolvasott. A közönség figyelme lankadatlannak bizonyult, hiszen a másfél órásra nyúló bemutató ideje alatt egyik végletből a másik végletbe esett át érzelmileg a hallgatóság: az örömteli gyerekkor pillanatai,a serdülőkor küzdelmei, a kíváncsiskodó kisgyerek próbálkozásai mellett megjelentek az anyaság, a szülői lét aggodalmai, mindennapi problémái, megalkuvásai, örömei és keserűségei.

 

Ugyanakkor nagyon sok tanúság, élettapasztalat és bölcsesség is megfogalmazódott a szerző tolmácsolásában. A bemutató gyémántékszereiként csendültek fel a szereplők és meghívott vendégeik dalai. Hanna és Gábor egyedi hangszínei és sajátos tolmácsolását fűszerezte Páll András zenei tehetséggel megáldott gitárkísérete.

 

Az életszerű történetek, a hallgatóság mindennapjaiból is oly ismerősen visszaköszönő helyzetek felcsigázták a nagyérdemű érdeklődését és ez mi sem bizonyítja jobban mint a nagy számban elkelt könyvek (szám szerint 75).

Köszönjük a csodálatos estét, a felejthetetlen dallamokat és tanulságos történeteket.