facebook
logotype
deco

Oldalainkat 8 vendég és 0 tag böngészi

img1
img2
img3
img4
img5
img6

"Egymásra találni" családjaikban nevelkedő, súlyosan sérült gyerekek közös programja az elhelyező központ sorstárs gyerekeivel

A Születés Hete negyedik napját az immáron hagyományosnak mondható programmal indítottuk, mely az „Egymásra találni” címet viseli - a székelykeresztúri, családjaikban nevelkedő súlyosan sérült gyerekek közös programja a terápiás központban nevelkedő árva gyerekekkel.

A Gondviselés „csemetéi” szüleikkel együtt, izgalommal telve gyülekeztek a Gyárfás kertben. Csapatunk 10 órakor átlépte kapuit a Súlyosan Sérült Gyerekek Székelykeresztúri Elhelyező Központjának, ahol vártak ránk ugyanolyan izgalommal, ahogy mi készültünk vendéglátóinkhoz. Egy kis kézműves tevékenységgel kezdtünk, ahol jól megdolgoztak a kis ujjacskák, és ahol

gyermekeink kezdetben kissé óvatosan fürkészték az otthon lakóit. Ahogy a gyerekek kezdtek feloldódni és megbátorodni, kezdték felfedezni az ismerős arcokat.

 

A finnommotorikát fejlesztő kézműves tevékenységet követően, gyermekeink igénybe vehették a fényterápiás szobát, az otthon gyógytornászát, aki lelkesen és sok szeretettel próbált bátorságot csöpögtetni beléjük, hogy kipróbálhassák a játszótér kellékeit.

A legcsodálatosabb pillanat mégis az volt, amikor azon vettük észre magunkat, hogy a gyerekek édesanyjuk kezeit elengedve, bátran és kíváncsian indultak felfedező útjukra, barátokat keresve az otthon lakói között. Nagy élmény volt számunkra újra ellátogatni vendéglátóinkhoz, reméljük még sok alkalom lesz, amikor találkozhatunk velük akár az otthon falain belül, akár azokon kívül.