facebook
logotype
deco

Oldalainkat 4 vendég és 0 tag böngészi

img1
img2
img3
img4
img5
img6

Csiri-biri torna

A 40 perces mozgásfejlesztő foglalkozásokra olyan 1-3 év közötti gyerekeket várunk, akik nem tudnak egy helyben ülni és szívesen fedezik fel a kúszás, mászás, pörgés, forgás, gurulás, ringatózás, futkározás, lóbálás, háton zötyögés, vagyis a térben való mozgás örömét. A mozgások végrehajtásához speciális tornaszereket, irányított játékos gyakorlatokat, valamint sok-sok dalt és mondókát alkalmazunk.

 

A különböző eszközök használatával fejlődik a gyerekek egyensúlyozó-és állóképessége, szem-kéz és szem-láb koordinációja:

Egyensúlyozó tölcsér segítségével a gyermek megtapasztalja a bizonytalan egyensúlyi helyzetet és elsajátítja az ahhoz való alkalmazkodást. Sérült, magatartásos gyermekeknél a bölcsőben való ringás élményét idézhetik vissza.

A trambulin használatával fejlődik a gyermek vesztibuláris (egyensúlyi) rendszere és erősödik az izomzat.

A libikóka használata: a lábak egymás mellé helyezése, a billenési pont érzékelése koncentrációt és egyensúlyozást, valamint szem-láb koordinációt igényel a gyerekektől.

Mászó alagút: az önfeledt bújócskázás során észrevétlenül fejlődik a gyermek mozgáskultúrája és térérzékelése. A gyermek újból és újból át szeretné élni a bebújás-kibújás élményét, mellyel fejleszthetjük testének megismerését.

Billenő rácshinta segíti a gyerekek egyensúlyérzékének és koordinációs készségének fejlesztését, ugyanakkor remek szórakozást nyújt.

Fiziológiás labda: képességfejlesztő, főleg a nagy mozgásigényű gyermekek számára, valamint kitűnően erősíti a hátizmokat.

Az ejtőernyőt leginkább a csoportos játékokhoz tervezték és kiválóan alkalmas a gyermekek mozgáskészségének fejlesztésére. Ezek a játékok fejlesztik a csoportszellemet, a társas kapcsolatokat, izgalmasak és mozgalmasak. A gyermekek pszicho-motoros fejlesztéséhez elengedhetetlen kellék. 

Programvezető: Bodor Piroska mozgásfejlesztő pedagógus

 

Alkategóriák