facebook
logotype
deco

Oldalainkat 8 vendég és 0 tag böngészi

img1
img2
img3
img4
img5
img6

Kismamaklubok országos találkozója Székelykeresztúron

A Gondviselés Segélyszervezet szervezésében 2012. január 14-15.-én zajlott Székelykeresztúron az erdélyi kismamaklubok második országos találkozója, valamint a „Születés Hete”, a 2011-ben Erdélyben első ízben megrendezett nemzetközi rendezvénysorozat ez évi szervezőinek találkozója is.

Az első nap a kismamaklubok működéséről és fejlesztési lehetőségeiről szólt. Összesen 7 település kismamaklubja képviseltette magát: Nagykároly, Kolozsvár (Életfa Családsegítő Egyesület), Sepsiszentgyörgy (Fejlesztő és Rehabilitációs Alapítvány), Csíkszereda (Csíki Anyák Egyesülete), Székelyudvarhely, Marosvásárhely (Familia Centrum Egyesület) és Székelykeresztúr (Gondviselés Segélyszervezet); de jelen volt Nagyvárad is, mint potenciális kismamaklub, ahol jelen pillanatban a La Lache Liga szervezésében szoptatástámogató csoport működik. A találkozás keretében a résztvevők betekintést kaphattak a klubok tevékenységeibe,

 megbeszélésre kerültek a működési nehézségek, de terítékre kerültek a jó praktikák, ötletek is. Együttműködési lehetőségek is körvonalazódtak, melyek révén a klubok által képviselt édesanyák és gyerekek érdekeit magasabb szinteken is lehetne hatékonyan képviselni. Megállapodás született, hogy az internetes babarádió – www.babaradio.ro - működtetését anyagokkal, hírekkel, információkkal, előadásokkal valamennyi kismamaklub támogatni fogja és a babarádió az erdélyi kismamaklub mozgalom jelentős információszóró felülete lesz.

A második nap a 2012-es évben Születés Hetet szervezők találkozójának adott otthont. Ezen a fent említett települések mellett már Gyergyószentmiklós is képviseltette magát. Kezdetben a tavalyi rendezvény tapasztalatait és tanulságait osztották meg egymással a szervezők, majd az idei rendezvénysorozat országos meghívottai kerültek megvitatásra. Közel 14 nemzetközi és hazai jeles előadó neve került fel a listára potenciális előadóként, akikkel az elkövetkezendő napokban tárgyalások zajlanak. A sikeres programok listáját követően a kevésbé sikeresek is felsorolásra kerültek az idei szervezés sikerességének tekintetében. Bár a szűkös anyagi keretek jelentős határokat szabhatnak a szervezésnek, a szervezők egyetértettek abban, hogy ez nem lehet akadály és az idén is mindent megtesznek, hogy a tavalyihoz hasonló, tömegeket megmozgató rendezvénysorozattal várják a családokat, édesanyákat és aprócskákat a rendezvényre.

Mindkét találkozó nagy sikernek örvendett és hisszük, hogy meg is hozzák gyümölcseiket a klubok és a közösségek életében.