facebook
logotype
deco

Oldalainkat 3 vendég és 0 tag böngészi

img1
img2
img3
img4
img5
img6

VII. Őrangyal születésnap

        2013. december 13.-án került sor az Őrangyal program 7. születésnapjának megünneplésére Székelykeresztúron, a Súlyosan Fogyatékos Gyermekek Elhelyező Központja és a Gondviselés Segélyszervezet szervezésében. Az immáron hagyományosnak mondható rendezvényre fél ezer mozgásukban, vagy értelmükben akadályozott gyermek és felnőtt vett részt egész Hargita megyéből.

A rendezvényt köszöntötték: Rafai Emil Székelykeresztúr polgármestere, id. Szombatfalvi József a Gondviselés Segélyszervezet elnöke, Elekes Zoltán a Hargita Megyei Szociális és

Gyermekvédelmi Igazgatóság vezetője, és Feleki Ildikó a Súlyosan Fogyatékos Gyermekek Elhelyező Központjának igazgatója. 

Az ünnepi köszöntőket finom tea és zsíros kenyér követte, majd az Orbán Balázs Gimnázium IX.B. osztályának műsora, aztán az oklándi és a Szent Anna Elhelyező Központ előadása került színpadra. A műsorokat követően, minden szervezet, elhelyezte a saját készítésű karácsonyfadíszeit az ünnepély karácsonyfáin.  A rendezvény egyik fénypontjaként, Gozefini bohóc szórakoztatta a gyerekeket és felnőtteket egyaránt. A színpadon több gyerek is próbára tehette bűvészi vénáját. Varázsoltak galambot, nyuszit mindenki nagy örömére. Ezután meggyújtottuk a hét szál gyertyát a születésnapi tortán, melyből végül mindenkinek jutott egy-egy finom szelet a megyei sport-és ifjúsági igazgatóság jóvoltából. A rendezvény végéhez közeledve a Mesehetes tartott egy fergeteges koncertet, ahol kicsi és nagy együtt énekelte Micimackót, a Vuk dalát és a többi „mesésdalt”. Legvégül pedig minden gyerek egy ajándékkal térhetett haza, melyet a Caritas biztosított, cipős doboz akciójának köszönhetően.

Feltöltődéssel és örömmel telten, várjuk az újabb őrangyalos találkozót, annak reményében, hogy hamarosan újra eltölthetünk pár kellemes órát együtt, közösen.

Szervezők:

Elhelyező Központ Súlyosan Fogyatékos Gyermekek Számára

Gyulafehérvári Caritas

Hargita Megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóság

Szent Gellért Alapítvány

Gondviselés Segélyszervezet

 

A rendezvényt támogatták:

Székelykeresztúr Város Önkormányzata

Communitas Alapítvány

Romániai Magyar Demokrata Szövetség

Berde Mózes Unitárius Gimnázium

Zeyk Domokos Iskolaközpont

Communitas Alapítvány

Szilveszter Kft.

Harmopan Kft.

Bachus Kft.

Erdélyi Ifjúsági Egyesület