facebook
logotype
deco

Oldalainkat 2 vendég és 0 tag böngészi

img1
img2
img3
img4
img5
img6

Visszatekintő Gondviselés szemmel

A Gondviselés Segélyszervezet Hargita Megyei Fiókja egy eseményekben gazdag és sikeres évet zárt.  A Bethlen Gábor Alap támogatásának köszönhetően a székelykeresztúri családsegítő központunk programjai tovább bővültek és gazdagodtak. A fiatal családokat célzó tevékenységeink sora – mint kismamaklub, babamasszázs, várandósok önsegítő csoportja stb. – bővült a Csiri-biri tornával, ami a mozgás örömét a fejlesztés erejével ötvözve az anya-gyerek kapcsolat mélyülését szolgája. A nők egészségi állapotának megőrzéséért indult útnak 2013. májusában a Pilates torna,

melynek tagsága már meghaladja a 30. A kisgyerek programok is nagyon népszerűek voltak, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy most már az eddigi 2 angol csoport helyett most 3 fut, a néptánc foglalkozások pedig egyre népesebbek.

Az amerikai Carpathian Connection Foundation támogatásával sikerült továbbra is működtetni a „Hisszük, hogy fontosak!” – sérült gyerekek terápiás programot. Az egyéni foglalkozások mellett, a havi közösségi együttlétek, a lelki nevelés, valamint az Őrangyal (ez utóbbi az állami intézet azonos sorsú gyerekeivel, valamint egészséges gyerekekkel közösen szervezett havi kézműves találkozások) program mellett kisebb kirándulásra is sor került az idén.

Hagyományos rendezvényeink is nagy sikernek örvendtek a tavalyi évben, hiszen a Születés Hete rendezvénysorozatunk látogatottsága most is megközelítette az 1500 személyt, míg a Séta a Szoptatásért rendezvényünkön közel 70 személy vett részt. Az év végének csúcsrendezvénye volt az Őrangyal születésnap, melyen közel 500 sérült gyerek vett részt Hargita megye egész területéről. A kulturális műsor, az angyalvárás hangulata, valamint a Mesehetes koncertje igazi öröm pillatokkal ajándékozták meg e gyerekeket és fiatalokat. Partnereinkkel közösen ez úton is köszönetünket fejezzük ki a Communitas Alapítványnak, valamint székelykeresztúr Város Önkormányzatának a rendezvény megszervezésében nyújtott támogatásukért.

Abban a reményben, hogy a 2014-es évben is hasonló vagy még gazdagabb programokkal állhatunk közösségünk szolgálatában kívánunk minden olvasónak egy Istentől megáldott boldog új esztendőt!