facebook
logotype
deco

Oldalainkat 2 vendég és 0 tag böngészi

img1
img2
img3
img4
img5
img6

Legyünk toleránsak! - a Tolerancia nap eseményeiről . . .

2013. december 11.-én, szerdán 13 órától került megrendezésre a tolerancia napja, „Legyünk toleránsak!” felhívással. A programon V-VIII osztályos gyerekek vettek részt, ahol alkalmuk volt ismerkedni az emberi jogokkal, ugyanakkor lehetőségük nyílt arra, hogy megtapasztalják milyen korlátok között élnek a sérült társaik.

A Berde Mózes Unitárius Gimnáziumból, az Orbán Balázs Gimnáziumból és a Petőfi Sándor Általános Iskolából 8-8 diák érkezett, évfolyamonként két gyerek. Ugyanakkor jelen voltak a Gondviselés Segélyszervezet „Hisszük, hogy fontosak” nevű programjában résztvevő fiatalok.

            A rendezvényt elsőként Nagy Géza Attila, az Erdélyi Ifjúság Egyesületének elnöke köszöntötte,

melyet Gagyi Réka köszöntője és programismertetője követett. A köszöntők után forgószínpad várta a gyerekeket, négy állomással. Az elsőben az emberi jogokról beszélt Nagy Géza Attila. A másodikban László Laura iskola pszichológus mutatott a gyerekeknek videókat a toleranciáról, az elfogadásról, melyeket követően megbeszéltek. A harmadik „színpadon” Fülöp-Pál Éva szociálpedagógus, nevelési tanácsadó tartott csoportos foglalkozást játékokkal fűszerezve, melyek arra hivatottak, hogy az elfogadás érzését még inkább erősítse a gyermekben. A negyedik, egyben utolsó állomáson, Balogh Réka a Gondviselés Segélyszervezet szociálismunkásának irányításával a gyerekek fejlesztő játékokat próbálhattak ki, bekötött szemmel, illetve mozgást-járássegítő eszközökkel ismerkedhettek, közlekedhettek. Így megtapasztalhatták, hogy mit jelent, ha valaki korlátok között éli mindennapjait.

            A program végén tea, és sóskeksz várta a négy színpadot megjártakat. Mivel olyan nagy volt az érdeklődés a forgószínpad körül, az utolsó betervezett programra nem kerülhetett sor az időhiány miatt.

            A programokat sikerrel zártuk. Úgy érezzük, hogy a gyerekek megértették a rendezvény üzenetét, és reményeink szerint a jövőben gondosan beépítve a mindennapjaikba élik meg az elfogadás, tolerancia érzését.

Szervezők: Erdélyi Ifjak Egyesülete, a Gondviselés Segélyszervezet és a SzÉDIT