facebook
logotype
deco

Oldalainkat 7 vendég és 0 tag böngészi

img1
img2
img3
img4
img5
img6

Szülők iskolája képzés Székelykeresztúron

A Neveld bátran tréning (Szülők iskolája) egy olyan hétvégi képzés sorozat szülőknek, nagyszülőknek, ahol olyan kérdésekre kaphatnak választ a résztvevők, hogy miért csinálják azt amit csinálnak, honnan ered a problémájuk és hogyan tudnának változtatni rajta.

Mindezeket kis elméleti pedagógia, pszichológia és nyelvészeti (nyelvi nevelés) "előadásokkal", sok gyakorlattal és tapasztalattal körítve tálaljuk 17 órás interaktív előadás,  csoportmunka, játszás és barkácsolás közben. 

Hogyan képzeljem el az egész tréninget?
Az előadások nem hagyományos, iskolai előadásokként vannak megtartva, hanem interaktívan, a te bevonásoddal, hiszen így kapod a legtöbbet. Az élménnyé tett aktív jelenlét során a téged érintő problémára reflektálhatsz.

Mi lesz benne?
Lesz benne előadás, játék, játékkészítés, csoportmunka, szerepjátékok.

Egyszóval kreatív módszerek segítségével, aktív, játékos formában lesz lehetőséged arra, hogy a saját válaszaid megtaláld!

A nap vége felé barkácsolós műhelymunka keretén belül elcsendesülhetsz, mely által új ötleteket nyersz arra vonatkozóan, mivel tudnád különböző korosztályú gyerekeid figyelmét hasznosan lekötni, milyen tevékenységeket végezhettek együtt.   

Az ottalvós képzések lényegében minivakációk, amely alatt a szülő egy hétvégére leteszi a hétköznapi rutinjainak gondját-baját, elmegy egy olyan helyre, ahol kikapcsolódás közben családi, gyermeknevelési problémáira megoldást kaphat. Úgy is fogalmazhatnám, hogy megoldáskeresés közben kikapcsolódik. És ez mindenkinek jó. A résztvevő szülő hasznosan “szellőzteti meg” a fejét, majd hazatérte után a hétvégi képzés során szerzett tudását a családjában kamatoztatja.

A nem bentlakós (ottalvós) hétvégeken is garantált a feltöltődés, habár az esti hazatérések egy cseppet kiugrasztják az embert az egész napos képzés hangulatából.

Miről szól ez az egész?

Egy 2012. decemberében elvégzett kérdőívvel felmért problémák megválaszolásáról, az erdélyi szülők igényei szerint összeállított hétvégi szülők iskolájáról.

A tréning öt (5) nagyobb téma köré van felépítve. Minden hétvégén más-más témával foglalkozunk 18 órán át.

A témák a következők:
1. Elég jó szülő vagyok-e? A szülői lét buktatói
2. Hogyan nevelj kiegyensúlyozott gyermeket? Minőségi idő a családban
3. Életre szóló érzelmek a családban. Ősbizalom. Kötődés. Düh. Indulat.
4. Hatalmi harcok a családban. Kommunikáció, konfliktuskezelés
5. Válság - változás a családban. Tabutémák

A teljes hétvégi előadássorozat egy pszichológus, mentálhigiénés szakember, pszichodráma terapeuta asszisztens, tréner, egy tanító, szociális munkás, mediátor valamint egy nyelvtanár, fordító, játszóházvezető képzettséggel rendelkező szakember felügyelete alatt áll.

Milyen gyakorisággal tartják a képzéseket?
A tematikus hétvégi képzéseket havonta tartjuk előre leszögezett helyszínen és dátumokon.

A csoportok száma korlátozott. Annak érdekében, hogy minden résztvevőre a kellő figyelem jusson, a jelenlegi felállásban, minimum 15 és maximum 25 fős lehet a csoportlétszám. Országos szinten négy helyszínen kerülnek megszervezésre: Kézdivásárhely, Kolozsvár, Csíkszereda és Székelykeresztúr.

 

Ki a célcsoport?

Bárki részt vehet, aki szülő vagy nagyszülő, nevelőszülő vagy örökbefogadó szülő, elvált vagy özvegy, kis vagy nagyobbacska gyereket, gyerekeket nevel.

Bárkinek,
- akinek önbizalom-ömlesztésre van szüksége gyereknevelési feladata elvégzése érdekében
- akinek nincs kivel megossza problémáját
- akinek fontos a tudatos családi élet, az önismeret, az önnevelés
- aki változtatni szeretne jelenlegi helyzetén, viszonyulásain annak itt a helye!

Hogyan vehetek részt a képzésen?
Egyeztetni emailben lehet: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  

Mennyibe kerül?

Egy  hétvégi kurzus ára bevezető áron 15 fős csoport esetén 190 RON. Tekintettel arra, hogy szervezetünk partnerként beszállt a szervezésbe, így a keresztúri képzés résztvevőinek a részvételi díj csupán 150 RON/hétvége.