logotype

img5
img6

Szüretet Ünnepeltünk sérült barátaink társaságában

2012. október 11-et írtunk, lázas készülődés lengte be a Gondviselés berkeit. Ebben a hónapban is elérkezett a várva várt nap, amikor őrangyalos színekben újra találkozhatunk. De a mai nap más, mint a többi találkozásunk, ugyanis szüreti bálra készülünk. 13 órakor kis csapatunk harmonika- és hegedűszó kíséretében, szekérrel indult el „várossá kürtölni”, hogy szüreti mulatság lesz.

A vidám szekerezést, mint szokás, csősztánc követte, ami után három versenyszámban mérhették össze tánctudásukat a résztvevők. Az első verseny az almatánc volt, ahol az almát kezek nélkül, a homlokkal kellett megtartani. Aki a legtovább képes volt táncközben megtartani az almát, az nyerhette el a győztesnek járó gyöngyszemeket.

A második versenyszám a körtánc volt, melyben vigyázniuk kellett a táncosoknak, hogy egy óvatlan pillanatban, nehogy kilépjenek a körből, ugyanis ez esetben kiestek a versenyből.  A harmadik verseny, melyben megmutathatták ügyességüket a résztvevők, a limbó tánc.

A versenynek tétje nagy volt, ugyanis az a pár, amelynek a legtöbb gyöngyöt sikerült összegyűjtenie, haza vihette a szőlőkoszorút. A második helyezett pár sem búslakodhatott, ugyanis egy rúd, tele szőlővel várta a gazdáját.

A verseny eredménye: első helyezést ért el Karácsony Norbert és Győr Csilla, második helyen végzett Kovács Imre és Imecs Enikő.

A versenyszámok után Ciocan Ágnes tanított nekünk táncokat, melyeket egy jó hangulatú mulatság követett.

Ezúton is köszönjük az önkénteseinknek a részvételüket, segítségüket, jókedvüket.

Szervezők: A székelykeresztúri Elhelyező Központ Súlyosan Fogyatékos Gyermekek Számára, és a Gondviselés Segélyszervezet

Támogatók: Székelykeresztúri Polgármesteri Hivatal, Hargita Megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóság